ადმინისტრაცია
კულტურული მემკვიდრეობა
ტრანსპორტი
მოგზაურობა
მთავარი
ადმინისტრაცია
კულტურული მემკვიდრეობა
ტრანსპორტი
მოგზაურობა
უსაფრთხოება და რეკომენდაციები
კანონმდებლობა
ვიზიტორის დღიური
გალერეა
მთავარი
ადმინისტრაცია
კულტურული მემკვიდრეობა
ტრანსპორტი
მოგზაურობა
უსაფრთხოება და რეკომენდაციები
კანონმდებლობა
ვიზიტორის დღიური
გალერეა
პურეული
კოტორი გორდილა
კ ო ტ ო რ ი: მზადდება უფუარი ცომისაგან, გულში უშვრებიან ერბო- კალტს
არსებობს კოტრის დაჭრის საინტერესო ისტორია, როცა კოტრის დასაჭრელად დანას ითხოვებდნენ დანის პატრონი ეტყოდა: „დანის წვერ არ მომიტეხო, ე.ი. ცარიელი არ დამარჩინოო. კოტრის დამჭრელი კოტრის დაწრის შემდეგ ერთ ნაჭერს დანას ჩამოაცვამს და ისე მიაწვდის პატრონს. ამას ქვია „საწვერეი“
გ ო რ დ ი ლ ა: პურის ცომს გააკეთებენ კვერად, ჩაყრიან ცხელ წყალში და მოხარშავენ. როდესაც მოიხარშება წყალზე მაღლა დადგება. გორდილა არის ნაფუარი და იწონის დაახლოვებით ერთ კილოგრამს.